You are on PERI's international website. Click here to switch to PERI USA. Click here to view all PERI websites.

5D & BIM

PERI er også involveret i 5D-planlægning

For PERI er 5D-planlægning en trendsættende teknologi, som kan bruges til at planlægge og kontrollere alle byggeprocesser – fra den indledende ide, til bygningerne er i drift. PERI har derfor i nogen tid arbejdet på at forbedre forskallings- og stilladsplanlægningsprocedurerne for at kunne behandle data, som går ud over blot tekniske løsninger.

PERI har i lang tid brugt et specialudviklet projektdataadministrationssystem (PDM), som forskellige brugere verden over kan bruge til at arbejde sammen på specifikke projekter. Gennem processen er alle projektdata til rådighed online og kan hentes i realtid.

Den fortsatte udvikling af PERI CAD gør det også muligt at skabe de mest komplekse forskallingsløsninger i tre dimensioner. CAD-systemet bruges både af PERIs designteknikere samt af PERIs kunder.

En anden innovation på området for konstruktionsadministrationsprocesser blev sendt på markedet af PERI i 2012. Siden da har myPERI-portalen hjulpet PERIs kunder med procesoptimering på byggepladsen. myPERI giver adgang til et omfattende udvalg af projektdata døgnet rundt.

Målet for al PERIs udvikling er komplet integration af forskallings- og stilladsløsninger i fremtidige 5D-simulationer.

 

Brug af BIM i designprocessen

Teknologien i procesorienteret 5D-planlægning skaber nye innovative rammebetingelser og -muligheder for byggesektoren. Når man bruger 5D-planlægning, suppleres de mest almindeligt brugte procedurer i »Bygningsinformationsmodellen« (BIM) med nøgleoplysninger om opførelsesprocessen. Teknologien, som allerede er blevet implementeret i andre brancher, bruges nu i større udstrækning i byggesektoren. Målet er at skabe en fortløbende digital kæde fra planlægningsfase og faktisk opførelse, til bygningerne kommer i drift. Derfor kan forskellige handlingsalternativer hurtigt og nemt evalueres i projektfaser på et meget tidligt tidspunkt angående, hvad de betyder for omkostninger, tidsplan og kvalitet. 
 

Kontakt
Morten Sterregaard-Raahauge
+45 4015 7749
Send en mail