You are on PERI's international website. Click here to switch to PERI USA. Click here to view all PERI websites.

SDU Kolding

Projekt data

Sted: Kolding, Danmark

Elegant trekant.
Universitetet er bygget som en elegant trekant i seks etager ved bymidten og Kolding Å.

Bygningen, der huser cirka 1500 heltidsstuderende og 900 deltidsstuderende, skal blive et nyt kraftcenter for læring inden for kommunikation, design, kultur og sprog.

Henning Larsen Architects har tegnet den markante og innovative bygning, hvor et indre trekantet atrium roterer ned gennem de fem etager og spreder et naturligt lys fra oven.

Udfordringer

Lavenergi universitet
Syddansk Universitets nye campus blev Danmarks første lavenergiuniversitet - med nyskabende løsninger inden for energiforbrug og indeklima, blandt andet ved hjælp af et kombineret køle- og varmepumpeanlæg.

Dette kombinerede pumpesystem, bruger grundvandet eller den nærliggende å til at regulere temperaturen i bygningen og er fuldt integreret, så det arbejder sammen med bygningens andre muligheder for f.eks. at bruge udendørs luften til køling.
Desuden er der på Syddansk Universitet i Kolding solfangere, solceller, naturlig ventilation af atriet, mekanisk ventilation med et lavt energiforbrug, pc-udstyr med lavt forbrug, kølende betondæk og en række andre miljø- og energivenlige tiltag, der vil give universitetet en markant bæredygtig profil.

Kunde

EMR Murer & Entreprenør A/S

Projektleder Morten Søby
Morten Søby
Projektleder

Vi har valgt PERI, på grund af deres SKYDECK dækforskallingssystem. Dette system har gjort det muligt at støbe 14.000 m2 dæk på 6,5 måneder. Det udmærker sig ved muligheden for hurtig afforskalling og backpropping, som holder den totale forskallingsmængde nede. Alle forskallingskomponenter har samtidigt en vægt, som sikrer en forsvarlig, arbejdsmiljømæssig udførelse. Systemet har levet op til vores krav, selvom bygningen har en meget udfordrende geometri.

PERI løsning

To etaper
I første omgang bygges 13.600 kvadratmeter af en helhedsplan, som yderligere omfatter en forskerpark og en etape to af universitetsbyggeriet. Byggesummen for første etape ventes at blive 280 millioner kroner.

Data:
Grundareal: 3230 m2.
Bubbledæk areal og normalt insitu dæk: ca. 14.000 m2 fordelt over 6 etager.
Vægareal: 3400 m2 fordelt på 6 kerner pr. etage.
Insitu bjælker: 1323 løbende meter fordelt på 6 etager.
Armering: 750 tons.
Udstøbt beton: Ca. 8000 m3.