You are on PERI's international website. Click here to switch to PERI USA. Click here to view all PERI websites.

Skuespilhuset

Projekt data

Sted: København, Danmark

Skuespilhuset er navnet på et nyt teaterhus for Det kongelige Teater. Huset er placeret helt ud til vandet ved Kvæsthusbroen i København og har i alt tre scener med plads til hhv. 650, 200 og 100 tilskuere.

Byggeperiode: 2005 - 2007

Udfordringer

En meget stram tidsplan sammenholdt med store mængder in situ støbte betonkonstruktioner medførte at forskallingsløsningerne til både vægge og dæk skulle være nemme og hurtige at flytte.

Endvidere gjorde de relativt store vindbelastninger tæt ved vandet og den begrænsede lagerplads, at der skulle anvendes en kost effektiv klatreløsning til væggene, som på den ene side skulle kunne modstå vindlasten på de fritstående vægforme og på den anden side leveres som færdige platforme.

Kunde

Pihl & Søn

PERI løsning

Forskallingen til ydervæggene blev løst med TRIO opstillet på FB 180 platforme. TRIO formene flyttes nemt med kranen i enheder på op til 20 kvadratmeter. FB 180 platformene sørger for en sikker arbejdsplads samt et stabilt underlag til vindafstivning af formene.

Understøtningstårne i MULTIPROP system med bæreevner på op til 9 tons pr. ben i 10 meters højde blev sammenbygget så de kunne flyttes i store enheder og de op til 35 meter høje PERI UP Flex trappetårne gav nem adgang til alle etager.