You are on PERI's international website. Click here to switch to PERI USA. Click here to view all PERI websites.

Museumscenter Blåvand

Projekt data

Sted: Blåvand, Danmark

Museumscenter Blåvand Fonden er bygherre og projektet er tegnet af BIG arkitekter.

Museet, som opføres i perioden 2014 – 2017, samler 3 nuværende udstillingssteder i samme bygning; Danmarks Ravmuseum, Bunkermuseet Tirpitz samt Porten til Vestjylland.

Museet som er delvist nedgravet bærer præg af arkitektens omhyggelige brug af betonkonstruktioner med et arkitektonisk aftryk.

Udfordringer

Arkitektens valg af formsystem til væggene er faldet på MAXIMO grundet systemets centrale ankerplacering og iøjefaldende formaftryk. Til bagsiden af væggen som indeholder de mange pilastre til at optage laster fra de forspændte dæk har PERI designet en komplet VARIO løsning for at håndtere de mange afbrydelser samtidig med at ankerspænd fastlægges af væggens forside fra MAXIMO systemet.

Museets 4 rum omkranses af høje betonvægge og tagkonstruktionen er udført som 4 udkragende betondæk, der hælder i 2 retninger. De udkragende dæk er forspændte og forankret i bagvedliggende pilastre sammenstøbt med den synlige væg mod udstillingsområdet.  

Kunde

Jacobsen & Blindkilde a/s

Kundefordele

En projektspecifik og veldokumenteret løsning, som lever op til arkitektens ønsker samtidig med, at de udfordrende konstruktioner udføres hurtigt og sikkert.

 

 

 

PERI løsning

De udfordrende dækkonstruktioner er løst med MULTIPROP system og komponenter fra VARIOKIT. MULTIPROP tårnene er særligt designet til opgaven for at kunne håndtere de skrå flader og bringe betonlasten sikkert til bundpladen. Komponenter fra VARIOKIT er anvendt til at optage de horisontale belastninger under støbning.