You are on PERI's international website. Click here to switch to PERI USA. Click here to view all PERI websites.

Den Arktiske Ring

Projekt data

Sted: København, Danmark

Arkitektfirmaet Dall & Lindhardtsen har tegnet projektet og der er stillet høje krav til de synlige betonoverflader som skal fremstå med et særligt aftryk fra konushuller og finér. Derfor var det også påkrævet at de bydende entreprenører skulle fremvise en prøvestøbning som, sammen med det afgivne tilbud, dannede grundlag for bygherrens endelige valg af entreprenør.
Byggeperiode: 2009 - 2013

Udfordringer

Jorton har hele tiden været i tæt dialog med PERI således planlægningsfasen kunne minimeres og det blev hurtigt klart at de 10 meter høje vægge skulle støbes uden vandrette støbeskel for at opnå et perfekt resultat.

Kunde

Jorton

Niels Thorslund
Niels Thorslund
Projektleder

Valget af PERI som hovedleverandør af forskallings materiel skyldes, at man fra opførelsen af Elefanthuset samt Flodhestehuset i Zoo vidste, at PERI er i stand til at løfte opgaver med projektering og leverancer af avanceret forskallingsudstyr til komplicerede geometriske udformninger af betonbyggerier med meget høje æstetiske krav. En spændende ting er, at der på nogle forme monteres akryl plader som støbehud for at give den færdige betonoverflade en illusion af isbjerge. Til opgaven anvendes bl.a. færdigbyggede PERI Vario Forme, opbygget efter 3D modellering.
 

PERI løsning

Forskalling til alle synlige vægge med krumning leveres som færdige, op til 10 meter høje, formelementer direkte på byggepladsen fra PERI´s montageværksteder i Weissenhorn, Hamborg og Berlin. Forskalling til alle synlige og rette vægge fremstilles på pladsen. Rygraden i forskallingen er i begge tilfælde det stærke og præcise Vario system.

Endvidere er der anvendt TRIO til ikke synlige vægoverflader samt Multiflex til dækflader. Som understøtning til formelementer samt som armerings- og arbejdsstilladser anvendes det fleksible
PERI UP stilladssystem