You are on PERI's international website. Click here to switch to PERI USA. Click here to view all PERI websites.

Bestseller

Projekt data

Sted: Århus, Danmark

Nyt bæredygtigt domicilbyggeri til tøjfirmaet Bestseller med 500 arbejdspladser på havnearealet i Århus.

Siden 2007 har Bestseller arbejdet målrettet på at flytte til Århus og i november 2010 blev der indgået en aftale med Århus kommune om køb af en byggegrund på havnen.

Grunden ligger på den inderste del af Pier 2 og arkitektfirmaet C.F. Møller fik til opgave at tegne domicilet.

Byggeperiode: 2009 - 2015

Udfordringer

En række bygningskroppe, indeholdende 22.000 m² administration, kontorarealer og showrooms, placeret forskudt i forhold til hinanden, forbundet af forskellige udearealer såsom atrier, terrasser og taghaver kommer til at danne ramme om det nye domicil. Denne blanding af kontorer og udearealer skaber en by i byen fornemmelse.
Bebyggelsen med kanaler og vand på alle fire sider kommer til at markere den nye bydel på Århus’ havnefront.

Domicilet bliver et byggeri i lavenergiklasse 2015 hvor energiforbruget bliver 50 procent lavere end bygningsreglementets mindstekrav.

Kunde

Pihl & Søn A/S

PERI løsning

PERI leverer forme til støbningen af de synlige betonvægge, som alle skal stå færdige med glatte overflader, uden synlige ankerhuller. Dette stiller meget høje krav til udførelsen og formens design, da nogle forme skal have et spænd på op til 4,62 m mellem ankerstavene i højden.
Grundet dette store spænd består VARIO formene hovedsageligt af aluminiumsdragere MPB-24 som er mere modstandsdygtige overfor udbøjning end GT 24 trædrageren, som i dette her tilfælde kun bliver anvendt til fastgørelse af tilbehør og finer.

PERI systemer på projektet