You are on PERI's international website. Click here to switch to PERI USA. Click here to view all PERI websites.

Avedøreværket

Projekt data

Sted: København, Danmark

Nyt og større lager i form af en kæmpestor betonsilo blev der derfor opført tæt på det eksisterende træpillelager. Siloen, har en indvendig diameter på 70 meter og en højde på godt 20 meter.

Udfordringer

PERI TRIO Systemforskalling blev valgt til løsning af opgaven. Før valget faldt endeligt på TRIO systemet, fremviste PERI flere andre løsningsforslag: RUNDFLEX og VARIO Rundform (drageform med foring).
Men da omkredsen på siloen var meget stor, faldt valget på TRIO løsningen - en mangekant-løsning udført med 120 centimeter brede og 330 centimeter høje forme med trækiler mellem hver form: En rationel løsning, hvor knækkene mellem formene næsten ikke kan ses.

Kunde

E. Pihl & Søn A/S

PERI løsning

Hver støbetakt bestod af en femtedel af cirklens omkreds. Det svarede til 30 forme udvendigt og 30 forme indvendigt. Det tog cirka 14 dage at få støbt cirklen hele vejen rundt. Derefter hængte man forskallingen til næste ”klatring” på den foregående støbning ved hjælp af PERIs ophængningsudstyr, af typen foldeplatform FB 180-3. Støbeprocessen blev derefter gentaget for en ny cirkel.

Efter i alt at have støbt seks cirkler oven på hinanden i højden, blev der afsluttet med en ringbjælke og et bjælkelag, hvorefter tagkonstruktionen af stål blev monteret.

Til adgang og hjælp ved armeringsarbejdet blev PERI UP anvendt som trappetårn og armeringsstilladser.