Produkter
Download
Ekspertise
Service
Hvem er vi
Information
Bestil retur
Presse
Søg efter resultater (Ingen søgeresultater for )
You are on PERI's international website. Click here to switch to PERI USA. Click here to view all PERI websites.
Der er fuld fart på byggeriet af det længe ventede hotel- og erhvervsbyggeri ved Bassin 7 på Aarhus Ø. En vigtig komponent i opførelsen er PERI Danmarks hydrauliske klatringssystem, der også blev anvendt til det ikoniske højhus Lighthouse i samme område. Totalentreprenøren NCC fremhæver forskallingsleverandørens ekspertise og erfaring og kalder dem det naturlige valg til realiseringen af højhusbyggeriet.
Bydelen Aarhus Ø fortsætter sin imponerende udvikling med etableringen af en ny 37.000 m² hotel- og erhvervsbygning. Bassin 7 Erhverv ApS er bygherren bag det nye højhusbyggeri, der er tegnet af det anerkendte arkitektfirma BIG - Bjarke Ingels Group. Det færdige højhusbyggeri kommer til at huse kontorer, butikker og spisesteder samt et signaturhotel driftet af Scandic med spa og wellness fordelt på tre etager samt en skybar og udsigtsterrasse på toppen.
Den imponerende bygning får form som en udvendig trappe, der gradvist hæver sig etage for etage, og det stiller store krav til de fire trappekerner, der er en vigtig del af konstruktioenen.
- De fire trappekerner udgør en afgørende del af både bygningens struktur og æstetik. Deres rolle er helt central for at opretholde bygningens stabilitet. Med PERIs erfaring fra lignende projekter og deres indledende arbejde med projektet var det oplagt, at valget faldt på dem, udtaler Morten Rasmussen, projektleder hos NCC.
Hydraulik giver sikkerhed og effektivitet
På grund af bygningens struktur har man valgt at benytte to forskellige hydrauliske klatresystemer, nemlig ACS- og RCS-klatresystemerne, der har hver deres fordele. Og ifølge projektleder hos PERI, Steffen Holm, er det også med til at understrege kompleksiteten ved projektet.
- Til den højeste kerne, har man valgt ACS-systemet, der har flere fordele i højderne. Systemet er yderst effektivt, da det er tæt koblet til kernen og derfor ikke er afhængigt af vejrforholdene. Samtidig giver det mulighed for præcis og effektiv placering af både støbeformen og arbejdsplatformen ved at fungere som en slags elevator, der hydraulisk flytter elementerne opad. Og så giver det fuld kontrol over processen.
I løbet af 2024 tager man også RCS-klatresystemet i brug, når kerne 2 og 3 skal støbes. De forskellige højder på kernerne, der skal laves på samme tid, stiller krav til en mere mobil og fleksibel løsning.
- Med RCS-systemet har vi mulighed for at tilpasse det til de forskellige højder og konfigurationer. Samtidig kan systemet nemt flyttes mellem kernerne, hvilket i dette tilfælde er afgørende, da der er flere kerner involveret, fortæller Steffen Holm.
En velprøvet metode
Arbejdsgangen, samt de overvejelser, man har gjort sig i forbindelse med arbejdet på bygningen, er ikke fremmede for PERI og Steffen Holm. Det var nemlig præcis det samme klatresystem, der bidrog til at skabe Aarhus Ø's ikoniske vartegn, Lighthouse.
- Vores erfaringer fra Lighthouse-projektet fra 2022 har været uvurderlige i den her proces, hvor man også har brugt RCS-selvklatresystem, udtaler Steffen Holm.
Projektlederen hos NCC, Morten Rasmussen, er enig. Gennem hele processen har han haft tillid til PERI-teamet, som har både den praktiske og teoretiske erfaring på plads:
- Man mærker tydeligt deres erfaring fra tidligere højhusbyggerier gennem deres innovative og løsningsorienterede tilgang. Jo flere ting, man kan forudsige, desto bedre og hurtigere går det.
OM BYGNINGEN